Can't attack Flanders from Normandie

nixie
Posts: 63
Joined: Fri Oct 24, 2014 12:03 am

Can't attack Flanders from Normandie

Postby nixie » Thu Mar 09, 2017 7:57 am

By land. Can't see any reason why I can't as it looks like and land and coast border. However is behaving purely as a coast (have to defeat navy first).


nixie
Posts: 63
Joined: Fri Oct 24, 2014 12:03 am

Re: Can't attack Flanders from Normandie

Postby nixie » Thu Mar 09, 2017 7:57 am

Medieval Europe obviously

User avatar
e_i_pi
Posts: 1118
Joined: Sat Feb 14, 2009 4:38 pm

Re: Can't attack Flanders from Normandie

Postby e_i_pi » Thu Mar 09, 2017 11:12 am

The border is fine, it looks like you didn't have the troops at the time. Here's the game log, with the troop counts on each territory annotated by me. Redacted sections are those that would only be visible to one team, as it is fog of war:

    nixie has started their turn.

    --redacted--

    Holy Roman Empire have taken Flanders with 5 Infantry, 1 Siege Engine, capturing 1 Fort, 1 Navy.
    Flanders - 1 fort, 1 navy, 1 siege, 5 infantry

    Holy Roman Empire have deployed 1 Infantry on Flanders.
    Flanders - 1 fort, 1 navy, 1 siege, 6 infantry

    Holy Roman Empire have moved 5 Infantry from Flanders to Champagne.
    Flanders - 1 fort, 1 navy, 1 siege, 1 infantry

    --redacted--

    Holy Roman Empire have deployed 1 Cavalry, 3 Infantry on Flanders.
    Flanders - 1 fort, 1 navy, 1 siege, 4 infantry, 1 cavalry

    --redacted--

    Duchy of Brittany have taken Normaundie with 5 Infantry, 1 Navy, 1 Siege Engine, capturing 1 Fort.
    Normaundie - 1 fort, 1 navy, 1 siege, 5 infantry
    Flanders - 1 fort, 1 navy, 1 siege, 4 infantry, 1 cavalry
    Attacker would require a cavalry to ram the gates here, scale the walls unavailable.

    hottakedavis has ended their turn.

    Duchy of Brittany have moved 8 Infantry from Breizh to Normaundie.
    Normaundie - 1 fort, 1 navy, 1 siege, 13 infantry
    Flanders - 1 fort, 1 navy, 1 siege, 4 infantry, 1 cavalry
    Attacker would require a cavalry to ram the gates here, scale the walls unavailable.

    Duchy of Brittany have moved 1 Siege Engine, 1 Navy, 12 Infantry from Normaundie to Breizh.
    Normaundie - 1 fort, 1 infantry
    Flanders - 1 fort, 1 navy, 1 siege, 4 infantry, 1 cavalry
    Attacker would require a cavalry, 1 more infantry and a siege to ram the gates here, scale the walls unavailable.

    --redacted--

    Duchy of Brittany have moved 1 Cavalry, 3 Infantry from Breizh to Normaundie.
    Normaundie - 1 fort, 1 infantry
    Flanders - 1 fort, 4 infantry, 1 cavalry
    Attacker would require a a siege to ram the gates here, scale the walls unavailable.

    nixie has ended their turn.

If that's the game you were talking about (I can't find any other game where you'd be in Normaundie) then at every stage you were missing the required troops to launch Ram the Gates. Note that if a defender has a cavalry in a fort, Scale the Walls is unavailable, meaning you need a cavalry to enable Ram the Gates. This was one of the major changes in the Medieval Era release, and has led to the amusing term "paper mache siege engines"

nixie
Posts: 63
Joined: Fri Oct 24, 2014 12:03 am

Re: Can't attack Flanders from Normandie

Postby nixie » Fri Mar 10, 2017 8:19 am

Your right of course. No idea how I didn't spot that. Wasn't as if I didn't have cavalry I could have moved.

User avatar
e_i_pi
Posts: 1118
Joined: Sat Feb 14, 2009 4:38 pm

Re: Can't attack Flanders from Normandie

Postby e_i_pi » Fri Mar 10, 2017 9:42 am

No worries. At some stage I'll have a replay function in, but that's a while down the track.


Return to “Closed Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest